Een visuele identiteit voor Advolibra

Voor Veerle van advocatenkantoor Advolibra staken we tientallen jaren ervaring in een nieuw visueel jasje. We ontwierpen het logo, gaven vorm aan de nieuwe huisstijl en lanceerden een tijdelijke landingspagina.

Veerle had al tientallen jaren ervaring als juriste binnen een advocatenkantoor, maar toch droomde ze van de vrijheid van een eigen bureau. 

Het duurde dan ook niet lang voor ze met ons samenzat om te brainstormen over een naam, logo en huisstijl. De klik met beeldsmid was er onmiddellijk en niet veel later werd advocatenkantoor Advolibra opgericht, voorzien van logo en visuele identiteit.

Bij ieder branding project staan communicatie, kennis en inleving centraal.

Bij ieder branding project staan communicatie, kennis en inleving centraal.

What's in a logo? Het creatieve proces dat uiteindelijk zou leiden tot de visuele identiteit van Advolibra.

Ieder project van beeldsmid is maatwerk, dus het spreekt voor zich dat er stevig moest gebrainstormd worden alvorens we zouden beginnen ontwerpen. We vroegen aan Veerle welke kernwaarden voor haar centraal stonden binnen de nieuwe onderneming. Deze zouden het vertrekpunt zijn voor de rest van het project, van de naam tot het logo en kleurkeuze. 

Het resultaat is een elegant maar herkenbaar beeldmerk dat een niet té zakelijk voorkomen had dankzij de rondere letters en de speelse omgekeerde A. Deze verwijst dan weer naar de weegschaal, symbool voor gerechtigheid en kan je ook herkennen als een V, de initialen van zaakvoerder Veerle. Om het geheel de ernst mee te geven die eigen is aan de sector kozen we voor zwart als hoofdkleur. 

Voor legaal advies moet je bij Advolibra zijn.

Maar met een visuele identieit of website kunnen wij je helpen! Laat van je horen en we zitten snel samen. It's the law!

Bekijk
meer cases

Een poster waarin de nieuwe website van Witje Wiebel wordt aangekondigd

Speels én informatief, de nieuwe website van Witje Wiebel

Transbeton-Gent-drone-WEB_09

Concreet webdesign & visual storytelling voor Trans-Beton