Logo & huisstijl
ontwikkeling

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en bij een goed logo mag je die cliché vrij letterlijk nemen. Een herkenbaar logo legt namelijk de fundering van je visuele bedrijfsidentiteit en maakt duidelijk wat je doet en waar je voor staat.

Ready,

set,

design

Onze designers gaan aan de slag om een helder, uniek en tijdloos vormgegeven merklogo neer te zetten dat juiste connotaties oproept en de gewenste doelgroep aanspreekt. Het resultaat is een ontwerp dat activeert, inspireert en er nog eens goed uitziet ook. Amai!

Het is dan ook van het grootste belang dat je verliefd bent op je eigen logo. Het is een stukje eigenheid dat mee leeft en groeit met de rest van de onderneming en na verloop van tijd hét herkenningspunt wordt voor de buitenwereld.

Logo, woordmerk, beeldmerk, icoon, huisstijl, kleurenpalet & visuele identiteit?

Het begin van een samenwerking met Beeldsmid begint altijd met een goed gesprek. Tijdens onze kennismaking zijn we niet tevreden voor we het antwoord hebben op enkele belangrijke vragen. Wat is de boodschap? Wie wil je bereiken? Wat zijn de kernwaarden?

Meer dan alleen schoon

Het logo van je onderneming moet er goed uitzien, dat is zeker. Het maakt niet alleen deel uit van de eerste indruk die je klanten of bezoekers krijgen, het reflecteert ook de waarden en persoonlijkheid van je onderneming. Een logo moet blijven plakken.

Maar een modern logo moet veel meer zijn dan enkel mooi!

Je moet het kunnen vergroten tot een billboard en verkleinen tot het icoontje van een computertabblad. Je zal het gebruiken voor hagelwit briefpapier maar het moet ook goed uitkomen op de zijdeuren van je zwarte wagen. Een goed logo moet dus naast mooi ook flexibel zijn. Het moet zich kunnen aanpassen aan zijn omgeving én er nog steeds goed uitzien. 

Waar is die handleiding nu weer?

Wanneer onze designstudio jouw logo onder handen neemt krijg je niet alleen een schoon tekeningske mee naar huis. Na een kennismakingsgesprek en meerdere feedbackrondes gieten we het definitieve ontwerp in een logo paspoort of huisstijl gids.

Daarin kan je, uiteraard, je logo terugvinden. Maar ook een versie in één kleur, een versie voor donkere en lichte achtergronden en het ontwerp in verschillende bestandstypes. Daarmee kan je terecht bij iedere drukker of grafische professional.

In de huisstijl gids vind je ook alle lettertypes, font families en kleuren terug die aansluiten bij jouw merk. Klaar voor gebruik!

En nu?

Je visuele merkidentiteit is klaar voor ontplooiing. We gooien het op de socials,  drukken de visitekaartjes en wrappen de auto’s. We versturen zelfs een mailing naar jullie klanten om het met veel toeters en bellen aan te kondigen.

Dankzij de huisstijlgids zijn de flyers in een mum van tijd ontworpen én gedrukt en straalt jouw merk op alle vlakken uniformiteit uit.

Da’s niet zomaar een schoon tekeningske!

Lezen hoe we
de daad bij
het woord voegen?

pil-logo-mockup-1024x683

Een bruisende branding en website voor Pil

refabricated-mockup

Stof tot nadenken voor textielexpert Cunrath refabrics.

leader-trails-mockup-1-2048x1366

Op avontuur met de mannen van Leader Trails

Quinx-card-mockup-1

Huisstijl ontwikkeling voor Quinx