Op avontuur met de mannen van Leader Trails

We vervoegden de roedel van Leader Trails en gingen samen op jacht naar een totale branding. Naam, logo, huisstijl, website en trail platform. Awoooo!

Peter en Lieven van Leader Trails hebben een duidelijke missie. Natuurlijk leiderschap versterken met respect, verwondering en liefde voor de natuur. 

Ze organiseren tochten voor leiders die zichzelf in vraag durven stellen en open staan voor mentale, sociale en fysieke uitdagingen in de ongetemde natuur. 

Van dagtochten in de Vlaamse Ardennen tot exploratietochten in de Afrikaanse wildernis. Leader Trails heeft één doel voor ogen:

Walk into your wildness. 

Walk into your wildness
met Peter en Lieven van
Leader Trails.

Iedere tocht heeft
een vertrekpunt.

Voor we aan het branding avontuur konden beginnen moest eerst het startpunt vastgelegd worden: de naam. Het idee en de kernbegrippen waren duidelijk: natuur, avontuur, verbinding en leiderschap. 

Na enkele brainstorm sessies werden we allemaal wild van één voorstel: Leader Trails

De wolf als symbool voor het
ongetemde karakter van Leader Trails

De wolf, the leader of the pack. Een natuurlijk symbool voor leiderschap, kracht en het ongetemde van de natuur. Eigenschappen die perfect omvatten waar Leader Trails voor staat en een duidelijk vertrekpunt vormen voor het logo en de huisstijl van Leader Trails. 

In het definitieve logo design komt het hoofd van de wolf samen met de stromende rivier en een verre bergketen. Het gebruik van groentinten is dan weer een rechtstreekse verwijzing naar de natuur en het ecologische gedachtegoed.

Webdesign en ontwikkeling van het Trail-platform

Het logo was nog maar net in zijn definitieve vorm gegoten en we we gingen al aan de slag met de website. Door zelf de huisstijl te hebben ontwikkeld was het gelukkig een ‘walk in the park’ om de juiste beeldtaal toe te passen in het webdesign. 

Peter en Lieven gingen terwijl aan de slag met het uitwerken van de verschillende soorten trails. Dagtochten, campfires, team trails en de extra avontuurlijke ‘Walk into your wildness’-trails. 

Het resultaat: Een heldere, responsieve website die avontuur en kracht uitstraalt in iedere pixel.

We kunnen er natuurlijk veel over vertellen, maar ga gerust zelf op ontdekkingsreis naar de website.

Misschien komen we je binnenkort wel tegen op één van de Leader Trails. Want wij hebben alvast onze wandelschoenen aangetrokken. 

Begint het avontuur van jouw merk ook bij Beeldsmid?

Laat van je horen en we gaan samen op ontdekking!

Bekijk
meer cases

Een poster waarin de nieuwe website van Witje Wiebel wordt aangekondigd

Speels én informatief, de nieuwe website van Witje Wiebel

Transbeton-Gent-drone-WEB_09

Concreet webdesign & visual storytelling voor Trans-Beton