Speels én informatief, de nieuwe website van Witje Wiebel

Witje Wiebel, de kinderopvang van het AZ Maria Middelares te Gent had nood aan een nieuwe website. De vorige was niet meer volledig future-proof en kon een make-over gebruiken. We gingen aan de slag met tientallen kleurrijke illustraties van de muis Witje Wiebel en maakten van het geheel een speelse maar informatieve website. Handig in gebruik voor de ouders én de medewerkers.

Een poster waarin de nieuwe website van Witje Wiebel wordt aangekondigd

Een goede start voor ouder en kind!

Na een eerste kennismaking en brainstormsessie met het gemotiveerde team van Witje Wiebel was het al snel duidelijk wat de noden waren. Ze zochten een frisse, speelse website die in een handomdraai jonge ouders zou kunnen informeren. De keuze van een kinderopvang is dan ook een heel belangrijke stap voor iedere jonge ouder en gaat meestal gepaard met heel wat vragen.

Een foto van het Witje Wiebel gebouw op de campus van AZ Maria Middelares

Gebruiksgemak voor klanten en medewerkers

De nieuwe website moest niet alleen heel toegankelijk en informatief zijn voor de honderden maandelijkse bezoekers. Ook achter de schermen moest de site handig in gebruik zijn voor de medewerkers van de kinderopvang. Met twee grote campussen in Gent moet er namelijk regelmatig nieuwe informatie gedeeld worden met de tientallen ouders.

Daarom zorgden we ervoor dat de medewerkers voortaan zelf diverse mededelingen kunnen  plaatsen om hun klanten te informeren. Zo staan met enkele kliks de nieuwste weekmenu, verlofperiodes en vacatures online.

Een mockup van de nieuwe website van kinderdagverblijf Witje Wiebel

Win-win dankzij een op maat gemaakte aanvraag procedure

De zorg voor tientallen kindjes en het grote tekort aan kinderopvang in Vlaanderen brengt een grote administratieve last met zich mee. Enerzijds moeten de verbonden ouders steeds up-to-date zijn over de ontwikkelingen in de opvang, maar anderzijds moeten ook de vele opvangaanvragen vlot kunnen behandeld worden.

Omdat iedere kersverse ouder natuurlijk met heel wat vragen zit zochten we een manier om het aanvraagproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. We legden daarom de focus op een uitgebreide contactpagina waarbij geïnteresseerde ouders worden aangemoedigd om zoveel mogelijk informatie mee te geven te geven over hun aanvraag. Dat zorgt voor een vlottere aanvraagprocedure en ontzorging van de administratieve medewerkers van Witje Wiebel. Win-win!

Het resultaat: Een moderne, performante website verpakt in een speels kleurenpalet en de perfecte nieuwe thuis voor de witte muis Witje Wiebel.  Of je nu opvang zoekt of niet, van een bezoekje aan de nieuwe website kan je alleen maar opgevrolijkt worden. Mission accomplished!

Bekijk
meer cases

Transbeton-Gent-drone-WEB_09

Concreet webdesign & visual storytelling voor Trans-Beton

pil-logo-mockup-1024x683

Een bruisende branding en website voor Pil