Een bruisende branding en website voor Pil

Met de ontwikkeling van Pil stonden we mee aan de wieg van een innovatieve tool die apotheken en vervangend apothekers met elkaar verbindt. We gaven vorm aan de visuele identiteit en ontwikkelden vervolgens de website en tool waarop spoedig honderden apothekers elkaar zouden kunnen terugvinden.

Pil biedt het antwoord op een tastbaar probleem binnen de farmaciewereld.

Paulien en Pim, zelf twee vervangend apothekers, ervaarden binnen de farmaciesector de noodzaak naar een platform dat apotheken (die vervangers zoeken) en vervangers (die gevonden willen worden) met elkaar in contact brengt. Op basis van een gebruikersdatabank met een handige filter en chatfunctie wordt voortaan de communicatie tussen beide partijen gestroomlijnd én de privacy beschermd.

Pharmacies & independent pharmacists linked, of kortweg: Pil

De naam was er al, Pil, die staat voor Pharmacies and independent pharmacists linked. Wat er nog niet was: het logo, de branding en visuele identiteit. Na de nodige moodboards en brainstormsessies presenteerden we onze voorstellen. Een van de designs resoneerde het meeste met Team Pil en na enkele kleine tweaks was het officiële logo een feit, huisstijl included.

In het logo van Pil ontmoeten communicatie en farmacie elkaar. Het medische kruis waarin een tekstballon is verwerkt bestaat uit zachte tinten groen en blauw. Met dat kleurenpallet benadrukken we niet alleen de toegankelijkheid maar ook de betrouwbaarheid van het platform. En natuurlijk kan je er ook een letterlijke pil in terugvinden, iets dat we allemaal met de apotheker associëren!

De start van een nieuw platform

Het platform beloofde een succes te worden. Met een duidelijke vraag vanuit de sector en de expertise van team Pil en Beeldsmid werd al snel de praktische werking van het platform uitgestippeld.

De kernwaarden zijn hier: betrouwbaar, eenvoudig en met veel respect voor de data van de gebruikers.

Het resultaat?

Het resultaat? Een bruisend en vernieuwend platform waarop tal van apothekers en vervangend apothekers elkaar vinden in een toegankelijke online omgeving. Dankzij de handige zoekfilter kunnen apotheken de geschikte vervanger vinden op basis van regio, beschikbaarheid, gekende software en nog zoveel meer. Een grote ontzorging voor alle partijen.

Bekijk
meer cases

Een poster waarin de nieuwe website van Witje Wiebel wordt aangekondigd

Speels én informatief, de nieuwe website van Witje Wiebel

Transbeton-Gent-drone-WEB_09

Concreet webdesign & visual storytelling voor Trans-Beton